Home / Blog / Articole Comunitate / „Prima zi de scoală” 12Coach

 

de Angela Cristea, Coach Acreditat 12Coach

angelaHabar n-aveam, când m-am apucat de coaching, că porneam într-o călătorie care-avea să-mi transforme viața.

Un prieten pe care nu-l mai văzusem de vreo 20 de ani mi-a spus în trecere despre coaching: își schimbase jobul, și acum era coach, ceea ce părea a-l face foarte fericit. Îmi spunea cum viața clienților lui se schimba în bine, ca urmare a coachingului.  Apoi a adăugat, în treacăt, că urmează sa înceapă un nou curs. Fără sa ma gândesc prea mult, i-am cerut contactele școlii și m-am înscris.

La începutul cursului, când m-am așezat în cerc am avut un sentiment de familiaritate, deși nu cunoșteam pe nimeni altcineva. Era ca o întâlnire a unor 'suflete bătrâne'.

După o scurta introducere despre ce este și ce nu este coachingul, am fost împărțiți în triade pentru a începe deja practica, iar coachilor li s-a spus sa nu scoată niciun cuvânt, dar să însoțească clientul, "coaching style".

Clientul meu își spunea povestea, când deodată în minte mi-a răsărit întrebarea imposibilă "de ce". Clientul a răspuns imediat: "Da, știu, mă întrebi de ce, dar...". Îmi auzise gândul...

După sesiune, ne-am adunat în 'hora mare' să ne împărtășim experiențele de după prima noastră ședință de coaching. Mi-am spus și eu povestea cu clientul care mi-a auzit gândul. " Dar m-ai întrebat 'de ce'. ", a intervenit clientul meu. "Nu, nu te-am întrebat." Am răspuns râzând.  "Ba da. Știu sigur că te-am auzit", insista el. ( "Oare am întrebat?"). Facilitatorul a intervenit și a întrebat observatorul (ce bine că există observatorul!), care a confirmat că nu se pusese nicio întrebare în timpul ședinței de coaching. " Eram sigur că am auzit întrebarea..." mormăi încurcat clientul...

Mi-am luat acele impresii din acea prima seară de coaching, ca pe niște perle înșirate într-un colier, le-am pus în jurul gâtului, și am simțit că strălucesc! Cunoșteam sentimentul ăsta (îl mai trăisem de câteva ori în viață). Eram îndrăgostită. De coaching. Pe viață. La bine și la rău. Pentru întotdeauna.

 

 
 
 
 
Josh Gordon Authentic Jersey