Home / Blog / Articole Comunitate / Din seria – Jurnal de Coach

 

Coachingul e învăţare

de Corina Gheonea, Social Entrepreneur - Universitatea Alternativa

Corina GheoneaCoachingul este una din formele prin care oamenii mari învață. De mică am crescut cu ideea că am de făcut o facultate şi apoi să am un job stabil și cam pe acolo mai e cu învățatul.

Am crescut în timp ce conceptele de life long learning apăreau tot mai des și asta mă bucura. Era un semn că se lungea mandatul învățării, că se continuă și după facultate.

Astăzi mi-e tot mai clar că e cam principala noastră activitate ca oameni. Progresăm ca specie pentru că învățăm și punem învățarea în comun, în folosul tuturor.

Coachingul este una dintre cele mai profunde forme de a învăța. Te transformă. Te împinge la margine de prăpastie să te privești... și de acolo te îmbrățișează în cel mai frumos fel.

E viu, incert, bogat şi plin de bunătate. Poate să te sperie că habar nu ai unde te duce, cum te învârte, cum te face să te simți că nu mai ai resurse și că nu o să mai ai unde să te duci. Dar toate astea ți le zice mintea.

Ce e cel mai frumos când crești prin coaching e că lecțiile astea mari de viață le capeți într-un fel bun cu tine. Adică, nu te lasă să te arunci cât colo, să fii rebel şi să zici că e un exercițiu de nebunie, un salt în gol spre nu știi ce. Te așteaptă să fii pregătit, să te lași așa cum ești, să fii adult şi să ieşi mai drept tu cu tine din sesiunea respectivă.

Aşa că, în timp ce mă formam ca şi coach, din rolul de client alegeam obiectivul pe care-l aveam pentru acea sesiune şi apoi cine ştie unde mă duceam. Îmi ţineam observatorul cât puteam eu de activ şi mă întrebam continuu „Ce am eu de învăţat de aici?”.

Astăzi privesc sesiunea de coaching ca pe o sesiune în care un om e pregătit să crească el cu el şi să înveţe lecţii pe care e dispus să şi le asume, să le trăiească şi să-l transforme într-un om aşa cum se vrea el. Coachingul e învăţare în cel mai asumat, conştient şi profund fel.

 
 
 
 
Josh Gordon Authentic Jersey