Home / Blog / Articole Comunitate / Ce are-a face coachingul cu fericirea?

 

de Mihaela Stoenescu - Jurnalist, Absolvent 12Coach

Ce are-a face coachingul cu fericirea?

Am fost la multe conferințe și adunări publice dar rareori am găsit fericirea pe agenda vreunui eveniment. Ca excepție îmi apare doar celebrul brand răcoritor care a făcut din asta o promisiune și a promovat-o cu succes la scară globală. Astfel că zărind-o pe afișul Conventiei ARC Pro din 19 mai 2016, m-am energizat instantaneu.

La momentul oportun, am văzut un coach distins, domnul Leonard Manea, care a promis să ne dezvăluie modelul "Doi pași trei sferturi pentru fericire". Sună bine, mi-am zis devenind atentă. Primul slide a si venit cu dezvăluirea: 1. Relaxează-te! 2. Fii prezent! 3/4. Iubește! N-am prea avut timp să meditez la fracția respectivă că am și auzit o remarcă scurtă despre scheme logice și imediat un hohot colectiv. Pe slide-ul cu relaxarea speakerul a punctat cam așa: "Ai o problemă? IF NO - Relaxează-te! IF YES - Are o rezolvare? IF NO - Relaxează-te! IF YES - Rezolv-o! & Relaxează-te! 🙂

Când unda de râs s-a mai domolit, ne-a cuprins din nou cu privirea. Dat fiind pasul 1, eram relaxată și cumva pregătită pentru orice. "Rutinele defavorizează prezența. Rămânând în rutină, riscăm să pierdem prezentul, care poate avea ceva interesant să ne ofere." Logic, mi-am zis sobru, dar nu e mereu ușor… "Vestea bună e că și prezența poate deveni o rutină.", ne-a asigurat vorbitorul. A apărut și slide-ul 3/4 și am auzit: "Ne e dat să iubim, ca și respirația, așa că 1/4 avem deja." Drept pentru care a tras linia scurt: “Nu pot să fiu coach fără să fiu relaxat și prezent.” Firește, l-am aprobat în gând, continuând ideea: cu iubirea e parțial rezolvat, mai avem 3/4 și gata! Astfel că, am aflat noi, modelul corect este de fapt “Un pas trei sferturi pentru fericire" și anume: 1. Fii coach! și 3/4 Iubește!

Cum să nu fii fericit după ce afli modelul ăsta? 🙂 Eu una asta am luat cu mine dintre toate “Coaching Milestones”. Și de ar fi să-ntrebe cineva ce are-a face coachingul cu fericirea, îi spun așa: nu are-a face, are-a fi.

 
 
 
 
Josh Gordon Authentic Jersey