Home / Blog / Cât (și ce) oferă Coachul?

 

de Olga Oltean, ACC si Facilitator 12Coach

leelaTrăim cu toții într-o lume în care suntem bombardați cu informație din toate direcțiile și mediile. Avem o multitudine de păreri despre anumite subiecte care ne interesează și pe care le cunoaștem într-o anumită măsură. Ele ne susțin mai mult sau mai puțin, conștient sau inconștient, parcursul personal sau profesional. Ne sprijină abilitațile și capacitățile.

Ce ne facem însa când ele intră în conflict? Căutam alte surse de informație, sau ne facem spațiu pentru a putea funcționa optim ca ființe umane?

Momentul poate fi diferit pentru fiecare persoană. Acel moment în care simți că nu te mai poți mișca... că nu mai ai energie să faci un pas înainte. Că toata energia ta e blocată în interacțiunea gândurilor, emoții contradictorii și starea de neliniște se face resimțită la nivelul corpului.

Interacțiunea cu un coach poate creea acest spațiu. Ea poate avea nuanțe diferite și o savoare proprie fiecărui coach. Dincolo de standarde profesionale, pe care le consider subînțelese.
Ea (interacțiunea) îți poate aduce în prima fază energia pentru a realiza modul în care tu contribui la situația curentă și cum poți să te oprești și să schimbi direcția. Pentru că e nevoie de energie ca să realizezi și de și mai multă ca să accepți. Ea e nevoie să fie suficient de puternică și stabilă pentru a renunța la a judeca imaginea cu care ne identificăm.

Apoi... liniștea și calmul, spațiul din care poți intelege care e direcția în care vrei să te indrepți în ritmul tău propriu, împreună cu focusul necesar pentru a nu te lăsa distras de tot ceea ce nu te sprijină în demersul tau.

 

Ca apoi să începi... încet încet să (îți) realizezi potențialul.

 

Asta e dupa mine ceea ce îți oferă coachul. Întâlnirea cu Potențialul, întâlnirea cu "tine".

 

 

Călătorie plăcută!

Olga

17 Oct. 2016