Home / Blog / Articole Comunitate / Călătoria

 

de Mugurel Călin, Absolvent Şcoala 12 Coach

Calatoria reprezentativa

Uneori stau şi mă gândesc la necesitatea de a pleca într-o călătorie iniţiatică fie că această este în El Camino del Santiago, Tibet, India sau prin cele mai depărtate colţuri în căutarea shamanilor.

Care-i scopul? Când majoritatea maeştrilor ajung la aceeaşi concluzie că nu este nimic de căutat, nu există o cale pe care “trebuie” să mergi, ci totul este aici, acum cu tine.

Atunci de unde nevoia? Am stat şi am întors-o pe toate părţile, cel puţin pe părţile pe care eu le văd şi în capul meu a venit un studiu pe care l-am citit cândva. Se pare că dacă pui celule de acelaşi tip în medii diferite, atunci şi acestea se dezvoltă diferit, atât de diferit încât poţi obţine ţesuturi musculare, osoase folosind un singur tip de cultură celulară. Oare aşa să fim şi noi oamenii? Nişte celule într-un mare organism numit univers? Şi cum ne schimbăm mediul să creştem diferit? Ar putea fi adevărat? Suntem făcuţi din celule şi nu văd pentru ce am reacţiona diferit de ele.

Câteodată este necesară o schimbare a mediului pentru a avea acel de’click care poate face sau desface ceva în tine, pentru a evolua.

Viaţa are felul ei propriu prin care te transformă în clei şi te remodelează pentru a te face să renunţi la ataşamente, la ceea ce “crezi că eşti”, fără să stai măcar o secundă să te întrebi…Cine sunt eu?

Împrumutăm credinţele, convingerile din mediu şi de la mediu fără măcar să clipim, este mai facil şi mai puţin responsabil să facem asta. Este oare just? Măcar dacă le-am trăi la maxim pe cele pe care le purtăm cu noi şi la care ne ofuscăm ori de câte ori cineva le ameninţă sau le provoacă. În schimb stăm cu ele de mâna şi strigăm că sunt alea noastre într-un strigat mut, care ne sufocă. Nu ni le asumăm, nu le trăim, nu le respirăm. Sunt acolo într-o letargie în care nu ne este bine sau rău, ne este cunoscut sau confortabil. Un fel de tortură, nici viu nici mort. Avem limite, graniţe şi de cele mai multe ori iarba pare mai verde dincolo de gard. Te provoc! Sari gardul! Vezi dacă pentru tine este iarba mai verde! Este verdele tău? Picteaz-o cum vrei! Trăieşte! Călătoria ta a început, bucură-te, joacă-te, fi! Vezi pe unde te poartă viaţă, altfel stai acasă! Apropo…unde e acasă?

Și dacă vă doriți o altfel de călătorie, găsiți detaliile accesând... http://www.12coach.ro/event/being-coached-retreat/

 
 
 
 
Josh Gordon Authentic Jersey